| Gönderen |
Mesaj |
|
|
| Yazılış Tarihi : 10.03.2010 18:31 |
|
|
Ergenekon tertibi kapsamında Erzincan`da yürütülen operasyon Alevilere yöneldi. Şehrin önde gelen alevi kişileri tertip kapsamında yapılan aramalara dahil edildi.
Erzincan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Paradise Pastanesi"ne operasyon yaptı. Polisler, aramanın ardından pastane sahibi Abdullah Erdoğan ve Erdal Erdoğan`ı gözaltına aldılar.
Erzincan esnaflarından Binali Bircan da gözaltına alındı. Binali Bircan da, Erzincan`ın önde gelen alevilerinden ve Erzincan Cumhuriyet Cemevi yöneticisi. Operasyonun öne çıkan diğer Alevi kesimlere sıçrayacağı da ifade ediliyor.
Erzincan`da yapılan operasyon kapsamında başka işyerlerinde de arama yapıldığı bilgisi geldi. Bu yerler, Şömine Kafe ve Erza Otel. Erzincan iddianamesine bakıldığında, Şömine Kafe`nin sahibinin gizli tanık Munzur olduğu anlaşılıyor.
Gizli tanık Munzur, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe`yle görüşen 3 gizli tanıktan biri. Bu gizli tanıklar, Cihaner aleyhine verdikleri ifadelerden pişman olduklarını belirtmişler ve Erzurum savcılığı ile Erzurum emniyetinin kendilerine baskı yaptığını söylemişlerdi.
3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk de, Erzurum iddianamesinde, 3. Ordu`nun imkanlarını kullanarak alevi köylerine okul yaptırmakla suçlanıyor. Orgeneral Berk`in, alevi kökenli olduğu için mezhep ayrımcılığı yaptığı iddia ediliyor.
|
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 10.03.2010 19:09 |
|
|
beklenmeyen birşey değildi ki bu... düşünen tüm beyinleri aldılar içeri... okuyanları alacaklar... görmüş geçirmişleri alacaklar... benim koyun halkım susacak, onlar koyacak. biz konuşunca vatan elden gidiyor kardeşlik bahanesiyle herkes birbirine düşürülüyor açılım maçılım hikaye herşey araç amaç değil deyince vatan haini anarşist ilan edileceğiz. yedikleri makarnalara yaktıkları kömüre saysınlar diyeceğim ama içimden gelmiyor bu kadar kuru yanında yanan yaş varken...
senaryo hep aynı.... bir alevi olarak değil bir halkını seven ve bunun uğruna bu yaşında ağır bedeller ödemiş biri olarak konuşuyorum... aslında konuşuyoruz... duyan? yokki... |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 00:35 |
|
|
| Hayır ben sizlere katılmıyorum, işin alevilerle ilgisi yok bence; Genelde anti Amerikancılar toplanıyor. |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 01:12 |
|
|
sadece aleviler demedikki bizde adamlar okuyan ve gören ne kadar göz varsa düşünen ne kadar beyin varsa topluyor |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 10:45 |
|
|
| Ergenekon diye uydurdular gidiyor bakalım tutuklamadıkları adam kalmadı ama öbür dünyada ne yapacaklar bakalım akp"liler. |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 11:17 |
|
|
| akp rejimi değiştirmek için negerekiyorsa onu yapıyor...tehtit olarak biz alevileri görüyor.. çünki biz laik insanlarız.. sünni laikleri kolay dönüşüme uğratıyorlar... |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 11:20 |
|
|
| bu ülkede hala alevileri yoksayan ve alevilere yardım ettigi için suçlamalar olunuyorsa buda bu AKP iktidarının ne kadar olaylara samimi yaklaştıgını gösterir erzurumda, erzincanda fetullah ve cemaatlere yapılanlara karşı iktidarın alevilere bende bunu yaparım demesidir.....düşünün bir savcının kalkıp sunnilerle ilgilenmeyip alevi köylerine yardım yaptıgını bundan dolayı suçlama yapması ve dosyasına koyması sizce nekadar bagımsız tarafsız bir yargı ve savcıdır sonrada ayrımcılıga karşıyız özgürlüklerden yanayız demeleri sizce samimi bir yaklaşımmı????yazık yavv utanın ya bunları göre göre neyi savunuyorsunuz uyanın kendinize gelin halkın bir biriyle sorunun oldugunu düşünmüyorum ..peki bu olanları desteklemek bunlara pirim vermek insanlıgın neresinde hangi adaletten hangi demokrasiden bahsediyorsunuz AKP demokrasisimi eyer öyleyse yürekli olup biz bunu istiyoruz deyinde herkesde mertçe ne istediginizi anlasın iki yüzlü olmayın..... |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 11:48 |
|
|
Sunni solcuları değil Akp feriştahı gelse laik yapısından değiştiremez..Çünkü bizim ailelerimizin bir çoğu Akp zihniyetine yakın olmasına rağmen , bizler tercihini Soldan yapmış insanlarız..:)
Ama şunu söylemek gerekiyor...Akp gerçekten Alevilere bazı haklar verdi..Diğer hükümetlere kıyasla bazı şeyler yapmaya çalıştı...Aynısını biz Kürtlere de yapıyor...Ancak bir yandan haklar verirken , diğer yandan da kendisine içden bazı işbirlikçiler bulmaya çalışıyor..O işbirliğine yanaşmayanlarada saldırıyor...Alevi cemaatiyle sorunu yok AKP nin..Ne kadar genel anlamda İslamı kesim ve Akp tabanı alevileri sevmesede , üst yöneticileri onları kontrol etmek istiyor...İşbirlikçi alevilerle bir çeşit gizli koalisyon grup , Akp karşıtı alevilere ise saldıracaklar
Yani Akp nin saldıracağı SOl damardan gelen , bu geleneğe sahip çıkan alevi kardeşleri sindirmeye çalışmak ve marjine etmek olacaktır..Bu oyuna Alevi kardeşlerimizin geleceğini sanmıyorum ,
|
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 16:00 |
|
|
| gec bıle kaldılar. alsınlar tabıkı varsa cezalarını ceksınler.bazı alevı onde gelenlerı ve yandaslarının yıllardır pkk yı destekledıgı artık ergenekonla bırlıkte ayyuka cıkmıs durumdadır.lafa geldımı ınsanlıktan kardeslıkten sevgıden bahseden zıhnıyet bır bakıyorsunkı pkk yı desteklıyor ve fınanse edıyor.yıllardır soyluyorum cogunu tenzıh ederım ancak alevılerın azımsanamayacak kısmı pkk lıdır .ıclerınde daga cıkanlar bıle var. |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 17:06 |
|
|
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 17:09 |
|
|
| Osenin dediğin Kürt alevisiyim diyen (gerçekte böyle bşe yoktur.) Ermeni dönmeleridir.Gerçek aleviler değil. |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 17:33 |
|
|
| ben sünniyim ama alevi ler benim can dostum ve kardeşlerimdir,aramıza ğirmeyin şerefsizler., |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 19:53 |
|
|
| Avcıturna rumuzlu şahısı dikkate almayın..Kendisi raporlu delidir ! :) 3 yıldır her zaman aynı şeyi yazması bile buna kanıt...Ben kendisinin gerçek olmadığını düşünüyorum |
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 11.03.2010 20:34 |
|
|
3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan`daki Ergenekon iddianamesinde alevi köylerine yardım etmekle suçlandı. 3. Ordu Komutanlığı bu yardımları yaparken alevi köy sünni köy ayrımı yapmamış. Peki Türk ordusunun her yerde yaptığı bu faaliyetler neden "sadece alevi köyleri" yalanı ortaya atılarak Ergenekon iddianamesine konuldu..
Ergenekon tertibinin Erzincan ayağıyla ilgili iddianame Erzincanlıların yoğun tepkisine neden oldu. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, bu iddianamede alevi köylerine yardım ettiği için mezhep ayrımcılığı yapmakla suçlandı.
Bu suçlama Erzurum Başsavcı vekili Taner Aksakal tarafından kabul edilen iddianamenin 46. sayfasında yeraldı.
3. Ordu Komutanlığı Erzincan`da faaliyet göstermeye başladığından beri köylere yardım ediyor. Erzincan köylerinin tamamına yakınının bu yardımlardan yararlandığı belirtiliyor.
Bu köyler arasında hem alevi köyleri hem de sünni köyleri bulunuyor. Birkaç köy ismi şöyle:Ahmediye, Ağılözü, Koçyatağı, Günebakan, Kömür, Palanga, Heybeli, Yeşilçat, Beşsaray ve Mertekli gibi köyler bulunuyor. Bunlar alevi yurttaşların yaşadığı köyler.
Bir de 3. Ordu`nun yardım yaptığı sünni köyleri var. Osman Şanal ve Taner Aksakal`ın görmezden geldiği o köylerde şöyle: Karakaya, Geyikli, Çatalarmut, Bahçeliköy, Selüke, Yalnızbağ, Kavakyolu, Elmaköy ve Bayırbağ... Bunlar da 3. Ordu Komutanlığı`nın yardım ettiği sünni köyleri.
Yapılan yardımların maddi kaynağını subay ve astsubaylar ile eşlerinin kendi aralarında topladığı paralar oluşturuyor. 3. Ordu Komutanlığı`nda görevli subay ve astsubaylar ile eşleri topladıkları yardımlarla inşaat malzemesi alıyor ve köyün yıkık kamu kurumlarını onarıyor. İşçiliği de 3. Ordu`da görevli erler üstleniyor.
Bu şekilde yapılan yardımlar ise somut olarak şöyle...
Okul ve sağlık ocaklarının camlarının takılması, boya ve badana işlerinin yapılması, bacalarının aktarılması, çatılarının onarılması, kırık camlarının takılması...
Okullara kütüphane kurulması da 3. Ordu Komutanlığı`nın savcılara göre suç teşkil eden eylemleri arasında yer alıyor.
3. Ordu, Sadece Orgeneral Saldıray Berk döneminde değil, yıllardır yapıyor. Ancak bu tartışmada dikkat çeken bir şey var. Bu yardımlar "3. Ordu sadece alevi köylerine yardım etti" yalanı uydurularak neden iddianameye konuldu? Mezhep ayrımcılığı yapıldığı yönündeki suçlamaların ardında acaba başka amaçlar mı var? Erzincan`daki kanaat önderleri, bu tertibin Erzincan`da yaşanan 23 - 26 Şubat 1975`te yaşanan karışıklıktan daha tehlikeli olduğunu belirtiyor.
23 - 26 Şubat 1975`te yaşanan karışıklık şöyle başladı: 23 Şubat`ta Erzincan Yaylabaşı köyünde bir kişi öldürüldü. Bu cinayeti alevi kökenlilerin işlediği iddiası ortaya atıldı ve şehir kaynamaya başladı. Ardından karanlık güçler "aleviler cami bombalayacak" şeklinde bir söylenti yaydı. Aynı güçler, Erzincan şehir merkezinde alevi kökenlilerin işlettiği dükkanlara çarpı işaretleri koydu. Ardından Alevilere ait dükkanlara saldırılar düzenlendi. Bu saldırıları sünnilerin işlettiği dükkanlara yapılan saldırılar izledi.
Şehirdeki karışıklık günlerce devam etti. Olaylar sonucunda 1 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. CHP ve TÖBDER lokalleri ile birçok ev ve işyeri, saldırılardan zarar gördü. Olaylar nedeniyle alevi ve sünni yurttaşlar arasındaki gerginlik ancak 1987`lerde son buldu.
Şimdi Erzincanlılar, bu olayların bir daha yaşanmaması için alevisiyle sünnisiyle Ergenekon tertibine tepki gösteriyor.
|
|
|
|
| Yazılış Tarihi : 13.03.2010 18:48 |
|
|
| zorunuza gıttı degılmı.dogru soyleyenı 9 koyden kovarlar. |
|